بریکس؛ «عرصه بزرگ همکاری برد-برد» بهجای «محفل کوچک با ذهنیت جنگ سرد»
شایان ذکر است که کشورهای بریکس سازوکار مشورتی ویژهای را در خصوص موضوع خاورمیانه ایجاد کردهاند و «بیانیه پکن» که در این نشست منتشر شد، راهحلهای سازندهای را برای مسائلی مانند ایران و افغانستان مطرح کرد. پنج کشور بریکس بار دیگر تاکید کردند که موضوع هستهای ایران باید از طریق راههای صلح آمیز و دیپلماتیک حل و فصل شود و ابراز امیدواری کردند تلاشهای دیپلماتیک با هدف احیای برجام به موفقیت برسد. همچنین تاکید شد که همه طرفها باید دولت کنونی افغانستان را برای دستیابی به آشتی ملی از طریق گفتگو و مذاکره تشویق کنند تا یک ساختار سیاسی گسترده و فراگیر به وجود آورند. این پیشنهادات به طور گسترده توسط کشورهای منطقه پذیرفته شده است.
کشورهای بریکس به عنوان نیروی مهم کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای مهم نوظهور، نفوذ فزایندهای در امور بینالمللی دارند. جمعیت کشورهای بریکس حدود 42 درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل و حجم کل اقتصاد کشورهای بریکس حدود یک چهارم از کل حجم اقتصادی جهان را به خود اختصاص میدهد. بنا بر این کشورهای بریکس در صحنه بینالمللی عاملی تعیین کننده برای غلبه بر اپیدمی کرونا هستند و میتوانند اعتماد به نفس و نیروی محرکه برای احیای اقتصاد جهان را تزریق کنند.
در مواجهه با تغییرات و اپیدمی قرن، کشورهای بریکس توافق کردند که باید همکاری خود را با سایر بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه تقویت کنند، مکانیسم بریکس را بیش از پیش ارتقاء دهند و صدای بلندتری از بریکس در مسائل مهم بینالمللی و منطقهای داشته باشند.
بگذاریم کیک همکاری بزرگتر و بزرگتر شود و نیروی توسعه و پیشرفت بیشتر و قدرتمندتری انباشته گردد.
باید از «عرصه عظیم» همکاری برد-برد برای مقاومت در برابر «محفل کوچک با ذهنیت جنگ سرد» بهره ببریم.