فارسی

سفر به چینگهای چین، استانی با تکثر اقوام

CMG2024-07-21 20:07:47
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

اکنون این مسجد به عنوان یک مرکز آموزشی و موسسه آموزش عالی برای اسلام گرایی در استان عمل می‌کند و همچنین مسجد پیشرو در چینگهای است. مسجد جامع دونگوآن در اصل برای پاسخگویی به نیازهای مذهبی جمعیت بزرگ اسلامی محلی در این استان ساخته شد. بسیاری از خیابان‌های شهر شینینگ نیز رنگ و بوی اسلامی دارند و جمعیت مردم مسلمان در آن به چشم می‌آید. وجود رستوران‌های متعدد حلال نیز در این میان قابل توجه است.

در خلال بازدید از نمایشگاه این مسجد متولی بیان داشت که برای نخستین با در سال 651 میلادی اسلام وارد کشور چین شده و از ابتدا نیز ایرانی‌ها در ورود اسلام به این کشور نقش داشتند.

در این مسجد علاوه بر برگزاری مراسم‌های دینی و اسلامی، پنجره‌ای برای همدلی بین مسلمانان ایجاد شده و کمک‌هایی برای فقرا و مردم آسیب دیده در نظر گرفته شده است. این مسجد پیشتر نیز لوح‌های تقدیر به منظور کمک به مردم زلزله زده و همچنین کمک به بیماران کرونا دریافت کرده است.

قوم مسلمان سالار

یکی از قوم‌هایی که در کنار اقوام متعدد چین زندگی می‌کنند، قوم مهاجر سالار است. سالارها قوم تیره‌رنگی هستند که ژاکت‌های گلدوزی شده و کلاه‌های نمدی گرد بر سر می‌گذارند. شهر سالار را دولت چین به منظور شناساندن فرهنگ قوم سالار تاسیس کرد. 24 هزار کیلومتر وسعت این شهر بوده و جمعیت آن حدود 160 هزار نفر است. 220 میلیون یوآن در این شهر سرمایه گذاری شده است.

سالارها از عشایر مسلمان ساکن در سمرقند بودند که در سال 13 هجری قمری پس از حمله مغول به شرق کوچ کرده و در منطقه "Xunhua" در استان چینگهای ساکن شدند. بیشتر سالارها کشاورز هستند و چوب‌بری، تولید نمک، پشم‌بافی و دامداری به‌عنوان صنایع فرعی است که در آن‌ها فعالیت می‌کنند. آنها عمدتا گندم، جو تبتی، گندم سیاه و سیب زمینی می‌کارند. سالار باغ‌های زیادی را مدیریت می‌کند و به پرورش گلابی، زردآلو، انگور، خرما، گردو، خربزه و سایر میوه‌ها معروف است.

首页上一页123456全文 6 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn