فارسی

افشای هدف واقعی اروپا از اجرای سیاست یارانه‌ای

cmg2024-08-25 06:26:27
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

به طور کلی، اروپا در ابتدای روند یکپارچگی خود آغاز به اجرای سیاست‌های مشترک صنعت انرژی کرده است.

در این گزارش اضافه شد، پس از تاسیس رسمی اتحادیه اروپا در سال 1992، در بازه زمانی 1995 تا 2000، این اتحادیه با انتشار مجموعه کتاب‌های سفید و سبز درباره سیاست انرژی، عملیات و راهبرد انرژی‌های تجدیدپذیر و امنیت انرژی، توسعه انرژی‌های نوین و تجدیدپذیر را به عنوان یکی از اولویت‌های سیاسی خود تعیین کرد؛ در سال 2006، اتحادیه اروپا با انتشار کتاب سبز «راهبرد انرژیِ پایدار، رقابت پذیر و امن اتحادیه اروپا»، رسما اهداف خود در عرصه انرژی را تعیین کرده و توسعه انرژی‌های نوین و تجدیدپذیر را در اولویت قرار داد. در پی آن، مجموعه‌ای از پیمان‌ها در راستای تکامل این سیاست میان اعضای اتحادیه امضا شده است.

این گزارش پس از مرور پیشینه تاسیس و فرایند یکپارچگی اتحادیه اروپا، به بررسی سیاست یارانه‌ای همه‌جانبه اتحادیه اروپا برای صنایع انرژی نوین مخصوصا صنایع صفحات خورشیدی، خودروی برقی و باتری لیتیومی (محصولات سه‌گانه انرژی نوین) پرداخت و یادآور شد، اتحادیه اروپا طبق «پیمان عملکرد اتحادیه اروپا» به اعضای خود اجازه می‌دهد که سیاست‌های یارانه‌ای سراسری کشور را به اجرا بگذارند. این پیمان همچنین به شورای اروپا اختیار می‌دهد که طبق نیازهای اعضای اتحادیه برای توسعه صنعتی، فهرست صنایع مشمول سیاست یارانه‌ای را گسترش دهد.

در این گزارش افشا شد که اتحادیه اروپا از دو راه اصلی برای پرداخت یارانه به صنایع انرژی نوین خود مخصوصا «محصولات سه گانه انرژی نوین» یعنی صفحات خورشیدی، خودروی برقی و باتری لیتیومی استفاده می‌کند که به این شرح است: راه اول پرداخت یارانه به صنایع انرژی نوین از منبع بودجه اتحادیه و از طریق صندوق‌های مختلف اتحادیه و راه دوم، استفاده از بودجه کشورهای عضو برای پرداخت یارانه‌های دولتی به صنایع انرژی نوین.

از این گزارش می‌توان دریافت که طبق گزارش اتحادیه اروپا به سازمان تجارت جهانی در جولای 2023، اتحادیه سه نوع یارانه به صنایع انرژی نوین خود می‌پردازد که عبارتند از: یارانه ساختاری، یارانه به کشاورزی و یارانه به تحقیقات و توسعه. به عنوان مثال اتحادیه اروپا با اجرای برنامه «اروپا در افق» یارانه‌ها را برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه فناوری «محصولات سه گانه انرژی نوین» به منظور تقویت رقابت پذیری آنها در جهان می‌پردازد. در این گزارش افشا شد در بازه زمانی 2021-2022، حدود 22.735 میلیون یورو یارانه در چارچوب این برنامه پرداخته شده است.

از این گزارش می‌توان دریافت که اروپا برای برتر ساختن محصولات سه گانه انرژی نوین خود یعنی صفحات خورشیدی، خودروی برقی و باتری لیتیومی در جهان، بیش از 11 بنیاد یا صندوق حمایت مالی برای پرداخت یارانه به این صنایع ایجاد کرده است.

首页上一页123全文 3 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn